5 Tips voor converterende content op je website

5 Tips voor converterende content op je website

6 mei 2019 Uit Door redactie

Door converterende content op je website te schrijven bereik je sneller jouw doelgroep. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de mensen te bereiken die specifiek op zoek zijn naar jouw content. In deze blog lees je 5 tips die je kunnen helpen voor het creëren van meer converterende content.

Call to action (CTA)

Door het gebruik van een CTA zet je jouw websitebezoekers aan tot actie. Een CTA-button vertelt de actie die de bezoeker kan ondernemen. Zorg ervoor dat je CTA duidelijke tekst bevat met de juiste kleur en vorm. Daarnaast moet de CTA goed zichtbaar zijn op de website. Alleen een goede CTA kan een positief effect leveren. Wanneer je onder je CTA-button een boodschap plaats, is jouw website conversiegericht.

Tone of voice

Kijk bij het schrijven van jouw content naar de tone of voice. De tone of voice is de manier waarop je met je doelgroep communiceert. Je moet daarom ook je tone of voice aanpassen aan je doelgroep. Wanneer je altijd gebruik maakt van dezelfde tone of voice, herkent jouw doelgroep je sneller.

Storytelling

Storytelling kan effectief werken voor jouw website. Denk hierbij wel om dat je de content niet mooier maakt dan wat het daadwerkelijk is. Dat kan namelijk ervoor zorgen dat je ongeloofwaardig bij je bezoekers overkomt. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Afbeeldingen

Afbeeldingen zeggen vaak veel meer dan woorden. Wanneer je een afbeelding plaatst bij je content denk er goed om welke functie de afbeelding heeft. De bedoeling van een afbeelding is dat het de tekst versterkt en daarom moet het niet veel afwijken van de content. Als je gebruik maakt van persoonlijke afbeeldingen in plaats van clichéfoto’s zegt dat veel meer en maakt dat de tekst overtuigender.

Structuur

Tussenkopjes en bullet points zorgen voor structuur in jouw content. Bullet points zorgt ervoor dat de opsommingen in jouw content leesbaarder en overzichtelijker wordt. Hierdoor zullen de bezoekers de opsommingen sneller lezen. Bezoekers scannen vaak de tekst. Om de tekst makkelijker te kunnen scannen kun je gebruik maken van tussenkopjes.