Dit kun je beter niet eten voor het sporten

Dit kun je beter niet eten voor het sporten

12 juli 2019 0 Door redactie

Wanneer je wilt gaan sporten is het belangrijk dat je voor jouw workout hebt gegeten. Sporten op een lege maag kan ervoor zorgen dat je onvoldoende energie hebt. Als je voor het sporten gaat eten, zijn er ook bepaalde voedingsmiddelen die je beter niet kunt nemen. In deze blog lees je welke dit zijn.

Je kunt voor het sporten het beste een maaltijd kiezen dat licht verteerbaar is. Bij producten die langzaam verteerbaar zijn, kun je tijdens het sporten last van je maag krijgen.

Mueslirepen

Een mueslireep bevat veel suikers waardoor je er veel energie van kunt krijgen. Door de vele suikers in de reep kan het zijn dat de energie snel weer afneemt. In het begin tijdens het sporten voel je je dan goed, maar daarna loop je energiepijl omlaag en voel je je al snel futloos.

Fastfood

Voor het sporten kun je beter geen gefrituurd voedsel eten. Eten wat veel vet en zout bevat heeft geen positieve invloed op jouw workout. Het kan voorkomen dat je je tijdens het sporten dan langzaam gaat voelen. Daarnaast kan fastfood voor het sporten ervoor zorgen dat je uitdroogt.

Avocado

Een cracker met avocado bevat veel gezonde vetten. Om deze reden is avocado het ideale voedingsmiddel als je gezond wilt eten. Alleen kun je avocado beter niet voor het sporten eten. De vetten die in een avocado zitten worden langzaam verteerd, waardoor je last van je maag kunt krijgen tijdens het sporten. Daarnaast kun je door avocado minder energie krijgen, wat een negatief effect heeft op jouw workout.

Pittig eten

Voordat je gaat sporten kun je beter geen pittige voedingsmiddelen eten. Pittig eten kan ervoor zorgen dat je spijsvertering wordt verstoord. Hierdoor kun je last van je maag of darmen krijgen. Daarnaast kan het voor brandend maagzuur zorgen. Dat wil je natuurlijk voorkomen!