Tips voor een duurzamer kantoor

Tips voor een duurzamer kantoor

12 juli 2019 0 Door redactie

Doet jouw organisatie ook aan duurzaamheid? Je kunt op verschillende manieren een duurzamere levensstijl creëren op kantoor. Een duurzaam kantoor heeft niet alleen een positief effect op het milieu, maar ook op het imago van jouw organisatie. In deze blog lees je 6 tips voor een duurzamer kantoor.

Duurzaam meubilair

Een duurzamer kantoor begint bij de meubels. Zijn jouw kantoormeubelen aan vernieuwing toe? Kies dan voor meubels met het milieukeurmerk: Milieukeur.

Doe het licht uit

Wanneer je niet aanwezig bent op je kantoor, kun je het beste het licht van de ruimtes en de computers uitdoen. Dit scheelt veel energie. Heb je wel altijd licht nodig? Maak dan gebruik van spaarlampen!

Verspil geen papier

Als je iets moet printen, zorg er dan voor dat je niet onnodig print. Moet je toch veel papier uitprinten? Doe dat dan dubbelzijdig! Daarnaast kun je meerdere aantekeningen maken op één papiervel. Wist je dat er ook duurzaam papier bestaat? Die zijn in bezit van het FSG-keurmerk.

Fair Trade koffie en thee

Drink jij je koffie ook al groen? Je kunt duurzame koffie en thee uit verschillende keurmerken kiezen. De koffiebonen zijn dan op een verantwoorde manier geproduceerd. Je kunt tegenwoordig ook je koffiedik recyclen. SUEZ verzamelt namelijk koffiedik en zet het om tot bio-energie. Daarnaast kun je drinken uit een mok in plaats van uit een papieren- of plasticbekertje. Dit scheelt weer papier en/of plastic. 

Vaatwasser

Zet de vaatwasser pas aan wanneer hij echt vol is. Dat scheelt water. Vaak wordt de vaatwasser aan het einde van de dag aangezet terwijl er nog veel borden en/of glazen in kunnen.

Recycle

Recycle producten op je kantoor. Je kunt op kantoor verschillende afvalbakken neerzetten zodat je de producten kunt recyclen. Dat kan bijvoorbeeld met papier, plastic en inktpatronen.